vrijdag 18 maart 2016

Bananenbrood (Delicious -jan 2014)




Ingrediƫnten:
340 gr. bloem
2 flinke tl kaneel
3 tl bakpoeder
155 gr. lichtbruine basterdsuiker
250 ml milde olijfolie
3 eieren, licht geklopt
1 tl vanille-extract
625 ml geprakte rijpe bananen (5-6 bananen)
2 extra bananen, in de lengte in plakken gesneden
2 el honing
cakevorm 11 x 30cm, ingevet met olie
bakpapier




Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed de bodem en de zijkanten van de bakvorm met bakpapier. Laat het papier aan de kanten zo’n 2-3cm uitsteken.
  • Zeef de bloem, kaneel, bakpoeder en een snuf zout in een grote kom.
  • Roer de suiker erdoor.
  • Maak een holletje in het midden, voeg de olie, ei en vanille toe en roer tot alles net gemengd is.
  • Roer de geprakte banaan erdoor tot het net gemengd is.
  • Schep in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Leg de plakken banaan erop en bestrijk ze met honing.
  • Bak het brood in 1 uur en 15 minuten in de oven of tot pen/mes die je in het midden van het brood steekt er schoon uit komt.
  • Dek het brood na 1 uur af met aluminiumfolie anders wordt de bovenkant te donker.
  • Laat het brood in de vorm 20 minuten afkoelen.
  • Neem uit de vorm en laat het op een rooster helemaal afkoelen.

Bereiden ± 15 min / Oven ± 1 uur en 15 min. / Afkoelen ± 2 en 20 min.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten