We zijn alweer een maand verder en ondertussen gebeurd er van alles in de moestuin. Zoals je op de foto hierboven ziet zijn er al een aantal plantjes die het goed doen. Sommige zijn gelijk in de bak buiten gezaaid en sommige heb ik eerst in een kweekbak binnen gezaaid en daarna overgezet.
De Sugar snaps gaan echt geweldig! Een aantal heb ik vanuit de kweekbak in de moestuin gezet. Maar een aantal heb ik rechtstreeks in de moestuin gezaaid. Ik hou alles bij in een word document om later te kunnen bekijken wat het beste werkte. Ik moet zeggen dat ik het van die zakjes aflezen ook niet altijd duidelijk vind. En misschien ben ik een beetje eigenwijs en rommel zelf wel wat aan.
De bieten gingen wat moeizamer. Bleven een beetje slaapjes in het begin. Ze lijken nu wat sterker te worden. Deze heb ik ook eerst in een kweekbak gehad. Ik heb samen met m'n zus zaden uitgewisseld. Ik had rode en zij gele bieten dus nu een leuke mix. Ik vraag me alleen af of ze thuis blij zijn als we bietjes gaan eten :o)) Maar ik wil proberen of het met gaat lukken om er bietenchips van te maken. Wel eens gegeten in de winkel maar vind ik toch altijd wat vettig. Dus misschien kan ik ze daar wel blij mee maken ;o)
De blauwe bessen deden het in de gewone tuin niet zo goed. Ze staan daar denk ik ook niet op de beste plek want er kwam weinig zon. Nu staan ze lekker in de moestuin en onder de kap en er zitten al een heleboel bloemen aan! Ik hoop dat het dit jaar een stuk beter gaat dan vorig jaar want blauwe bessen zijn zo lekker. In de winkel vind ik ze schreeuwend duur dus duimen dat hij straks lekker vol hangt.
Rucola is ook een dankbaar zaad zeg. Groeit lekker door en is makkelijk. Laatst het eerste blaadje geproefd en dat beviel goed. Beetje kruidig en niet taai of wat. Ik gok alleen dat ik er wel meer van zou willen hebben. Maar ik heb ook een slamix in een ander vak gezaaid dus dat is een leuke mix voor een zomersalade. Misschien dat ik voor vanavond al wat pluk voor in de witlof-noten wraps.
Niks zo lekker als verse doperwten. De enige doperwten die ik lekker vind uit de winkel zijn van de AH. Die heeft biologische in de vriezer liggen en die zijn nog een beetje rond en gevuld. De rest zijn op gedroogde erwten met een velletje van een oude dame. Dus ik ben heel hoopvol hoe deze gaan smaken. Ook lekker om door een salade te doen!
Oké, en dit is een probeersel, komkommerkruid. Kan aardig hoog worden dus ik hoop dat het goed gaat in de tuin. Is een eenjarig kruid met diepblauwe bloemen. De jonge bladeren kan je eten en hebben een komkommerachtige smaak. Lijkt me super mooi omdat in een salade te doen. Op het zakje staat ook leuk om er ijsblokjes van te maken. Moet je alleen niet stikken in het bloemetje als je het opdrinkt :o)). De blaadjes kunnen ook worden bereid en gegeten als spinazie. Ik ben benieuwd!
Nu buiten even in het zonnetje gaan zitten en genieten, moet ook gebeuren ;o)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten