vrijdag 11 december 2015

Linzensoep met massala


In m'n kruidenkast stond al een poosje een fles met linzen. Ooit een keer iets lekkers mee gemaakt maar niet opgemaakt. Weggooien vind ik zonde dus even zoeken, en daar vond ik het recept 'linzensoep uit Napels' van Alexandre Bibaut. Zelf vond ik het recept nogal flauw, sorry meneer Alexandre Bibaut, dus heb ik er mijn eigen draai aangegeven.
 

  
Linzensoep uit Napels voor 6 personen
 
Ingrediënten
  • 350 g linzen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • 2 gepelde tomaten (biologisch) in blokjes snijden
  • platte peterselie, grof gehakt
Mijn toevoeging
  • 1 á 2 el massala
  • 2 á 3 tuinkruiden bouillonblokjes
  • 1/2 citroen uitgeperst
- Kook de linzen in (zout) water tot ze zacht zijn. Let op de linzen zuigen het water op dus doe genoeg water in de pan.
- De knoflookteentjes in een andere pan aanfruiten in de olie.
- Voeg bij de knoflook de massala toe en even oplaten nemen door de olie.
- Voeg de tomaten bij knoflook en massala en roer.
- Doe dan de linzen erbij samen met wat kookvocht. Bewaar eventueel het overige vocht voor als de soep te dik is.
- Laat alles 20 minuten zachtjes sudderen.
- Is de soep wat dik? Voeg dan wat kookvocht toe.
- Hou je niet van soep met stukjes? Pureer dan met de staafmixer de soep glad.
- Maak de soep op smaak met de bouillonblokjes, citroensap, zout en peper en voeg de peterselie als laatste toe.
 
Lekker met kaasbroodje en een stukje worst erbij.
Peuzelse!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten