- 4 kippendijen of 8 drumsticks
- 4 el olie
- klontje boter
- 2 uiten, gesnipperd
- 5 tenen knoflook
- 1 zakje soepgroenten
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 kippenbouillonblokjes
- 2 el massala (origineel recept 3 a 4 el)
- 4 grote, vastkokende aardappelen
- 400 gr kousenband in stukjes (ik doe sperziebonen)
- kokend water
- 1 rode peper, in dunne reepjes (kan je ook laten)
- 4 hardgekookte eieren
- rotivellen
- Bak de kip bruin en haal uit de pan.
- Bak de uien in het overgebleven vet en voeg de knoflook en soepgroenten toe.
- Voeg de tomatenpuree, de bouillonblokjes en de massala toe.
- Dit gaat enorm plakken, laat op zacht vuur even trekken.
- Voeg een beetje kokend water toe zodat tot het een waterig sausje wordt.
- Voeg de kip, aardappelen en kouseband toe.
- Vul de pan verder met kokend water tot het gerecht helemaal onder water staat.
- Laat het minimaal 1,5 uur zachtjes pruttelen en roer regelmatig.
- Pel de eieren en doe ze in de pan.
- Laat het geheel nog een half uurtje pruttelen en roer regelmatig.
- Verwarm de rotivellen
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten