maandag 7 december 2015

Surinaamse roti

Vandaag hebben we weer lekker Surinaamse roti gegeten. Ooit heb ik dit recept uit een blad gehaald en hij smaakt heerlijk. Als je de roti(vellen) niet zelf maakt zijn ze het lekkerst om ze bij de toko te halen. Je zou ook tortilla's kunnen doen maar die zijn toch minder lekker.

 
Surinaamse Roti voor 4 pers.
  • 4 kippendijen of 8 drumsticks
  • 4 el olie
  • klontje boter
  • 2 uiten, gesnipperd
  • 5 tenen knoflook
  • 1 zakje soepgroenten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 el massala (origineel recept 3 a 4 el)
  • 4 grote, vastkokende aardappelen
  • 400 gr kousenband in stukjes (ik doe sperziebonen)
  • kokend water
  • 1 rode peper, in dunne reepjes (kan je ook laten)
  • 4 hardgekookte eieren
  • rotivellen
- Verwarm de olie en boter in een grote braadpan.
- Bak de kip bruin en haal uit de pan.
- Bak de uien in het overgebleven vet en voeg de knoflook en soepgroenten toe.
- Voeg de tomatenpuree, de bouillonblokjes en de massala toe.
- Dit gaat enorm plakken, laat op zacht vuur even trekken.
- Voeg een beetje kokend water toe zodat tot het een waterig sausje wordt.
- Voeg de kip, aardappelen en kouseband toe.
- Vul de pan verder met kokend water tot het gerecht helemaal onder water staat.
- Laat het minimaal 1,5 uur zachtjes pruttelen en roer regelmatig.
- Pel de eieren en doe ze in de pan.
- Laat het geheel nog een half uurtje pruttelen en roer regelmatig.
- Verwarm de rotivellen

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten