Eens in de zoveel tijd eten we hartjeswafels. Meestal op verjaardagen maar vandaag omdat er een vriendje komt eten en ze daarna naar de film gaan. Oftewel ook wel een feestje ;o).
Vroeger hadden mijn oma en oom een wafelijzer die heerlijke, wat dikkere, wafels maakte. Het ijzer wat ik nu heb worden de wafels toch minder dik en is het ijzer niet gelijkmatig warm. Dus heb je een tip waar ik een goed hartjes wafelijzer, en een beetje betaalbaar kan kopen laat het me weten!
Het recept wat ik gebruik is van mijn oma. De wafels zijn het lekkerst met suiker en kaneel maar als je wilt kan je er van alles opgooien. De suiker en kaneel doe ik in een leeg kruidenpotje waar al van die gaatjes bovenin zitten. Dit is veel makkelijk in gebruik en te bewaren.
Hartjeswafels
Ingrediƫnten:
- 500 gr zelfrijzend bakmeel
- 5 dl lauwwarme melk
- 5 dl lauwwarm water
- 50 gr gist (of een zakje gist)
- 1 a 2 eieren
- 125 gr boter of margarine gesmolten
- vanillesuiker naar smaak
- mespuntje zout
Wafelijzer goed warm laten worden. Het beslag met een soeplepel op het ijzer schenken.
Eet smakelijk!
p.s. hieronder het originele recept.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten