donderdag 5 november 2015

Koffiebroodjes van Annabel Langbein

Laats heb ik mezelf het kookboek De Free Range Cook van de Nieuw-Zeelandse Annabel Langbein cadeau gedaan. Ze maakt heerlijke, dingen, met relatief weinig ingrediënten. Bij recepten van Jamie Oliver moet je altijd heel veel in huis halen maar bij haar niet. 
Ik heb uren in het kookboek zitten bladeren. Eén van de dingen die me erg lekker leek waren de koffiebroodjes. 

Op een zondagmiddag heb ik de broodjes gemaakt. Ik ben nooit zo van precies het recept aanhouden en doe sommige dingen op gevoel. Zo ook de suiker en kaneel hoeveelheid die je over het deeg moet strooien. Maar achteraf gezien had ik er toch wat meer op mogen doen. In sommige recepten zit er zoveel suiker dat je het makkelijk kan halveren en dat het dan nog zoet genoeg is. En in plaats van suiker met water te mengen en over de koffiebroodjes te smeren heb ik poedersuiker gebruikt. Dit heb ik gemengd met een beetje water en eroverheen gedaan. Ze waren erg lekker en het zag er ook nog eens mooi uit. Ja, het ook wil ook wat. Volgende keer ga ik ze maken met rozijntjes erdoor. Lijkt me ook wel een leuke variatie.

Wil je de koffiebroodjes ook maken en heb je het boek niet? Kijk dan op de site van Annabel Langbein voor Engelse recept en hier voor de Nederlandse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten